Even Voorstellen

Berrie Gerrits - 1962

Beter Leven is de praktijk voor Volwassenen & Ouderen van Praktijk Gerrits.

Ik ben Berrie Gerrits, getrouwd en trotse vader van twee volwassen kinderen. 

Tijdens en na de opleiding Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit, de opleiding tot GZ-Psycholoog BIG en Psychotherapeut BIG heb ik mij verdiept in allerlei therapeutische methodieken.

Om er enkele te noemen: Cognitieve Gedragstherapie, Biofeedback, Neurofeedback, Cognitieve Trainingen, Mindfulness, Acceptance & Commitment Therapy, Psychosynthese, Gestalttherapie, Bio-Energetica, EMDR, Medische Psychologie, Sport Psychologie, Ademtherapie, Polyvagaal Theorie, Complete Concussion Managment, Directieve Therapie en het Gevolgenmodel.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een concrete en heldere aanpak, gericht op versterking van de eigen mogelijkheden in het hier-en-nu. Ik combineer gesprekken met stress & herstelmetingen, cognitieve trainingen voor de aandacht, de concentratie, het werkgeheugen, intellectuele vaardigheden en (auditieve) prikkelverwerking.

Hierbij pas ik die elementen uit bovenstaande methodieken toe die het beste aansluiten bij jouw situatie. Dit alles in overleg.

De doelgroep waar ik het meest mee werk zijn mensen die worstelen met aanhoudende klachten bij een Niet Aangeboren Hersensenletsel, Whiplash Associated Disorder (PCS) of Long Covid.

Doorgaans werk ik daarbij samen met fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Ik doe dit vanuit het Nijmeegs Netwerk PCS.

Naast het werken op de praktijk verzorg ik lezingen en workshops.

Ik heb honderden coaches opgeleid in de toepassing van Jungle Memory, Acoustic Pioneer, Cogmed, MyCognition, MyBrainSolutions en S.M.A.R.T. en Neurofeedback

En ik zou het bijna vergeten…nog niet zo lang geleden heb ik een poging gedaan om te promoveren. Na het eerste artikel (zie downloads) moest ik mijn poging staken. Je raadt het waarschijnlijk al…vanwege een hersenschudding.